söndag 27 maj 2012

27:e maj

När gräsklipparen fortfarande är däcklös, får man acceptera att det är lite tufsigt på Torpet. Men också att förgätmigejen får en chans sprida sig ytterligare, och smörblommorna. Några andra skönheter blommade också:
Allium.

Löjtnantshjärta.

Stjärnflocka.

Stjärnflocka.
Lite stressande att det har varit så varmt och torrt det senaste, när det finns nyplanteringar som behöver massor av vatten. Som tur var hittade vi en stensatt källa i skogen i höstas, så därifrån kånkar jag hinkar, många hinkar. Torpets egen lilla källa sinar ganska fort såhär på våren, källan i skogen däremot verkar fyllas på kontinuerligt. Vi flisade en hel del i helgen, så några rabatter och de nya träden har fått ett flistäcke. Skall bli intressant att se om de håller fukten bättre. Asken, vårdträdet, har fått en skir grönska - lite tidigare än förra året.

Hallen är nu målad tre varv. En bit av sockeln är provmålad i italiensk grön umbra, en mörkbrun kulör. Det blir fint att sockelns höjd markeras av en mörkare nyans. Frågan är vilken färg den lilla golvsnutten skall få. Den borde målas, eftersom golvet är så slitet och nött och lite sticksigt.

1 kommentar:

 1. Här kommer en del inlägg som handlar om avenboken. De är inte i ordning. Jag har ju haft lite turer med avenboken eftersom sorkarna ringbarkade dom förra året. Jag tycker så mycket om min lilla berså och avenbok är en toppenväxt.

  http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2011/05/da-har-man-blivit-med-hybridgullregn.html
  http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2010/07/kapad.html
  http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2011/01/rojer-for-att-stoppa-de-sma-gnagarna.html
  http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2010/07/nastan-framme.html
  http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2010/04/var-bersa.html
  http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2011/05/nar-du-far-ovantat-besok.html
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera