måndag 18 april 2011

Kära hare!

Var snäll och ge fasiken i plymspirean, pionen, axveronican, stäppsalvian, kärleksörten, nattviolen, fingerborgsblomman och löjtnantshjärtat som vi har planterat i helgen! Hoppas att du ser och blir bortskrämd av de anordningar av hönsnät som strategiskt placerats ut över de mest begärliga knopparna!

Helgen tillbringades utomhus, 10 timmar på lördagen och likadant på söndagen. Ahh! Våren är här! Jag grävde om rabatterna och komposten, förberedde för grönsaksodlingen och påbörjade projektet att ta fram den mossövervuxna stenkant som på ett, troligtvis, trevligt sätt flankerar ingången till tomten. Tanken är att stenen skall friläggas och kantas med några (tåliga) rosenbuskar och lavendel.

Vi hade också besök av den trevlige snickaren B som skall få i uppdrag att byta ut några rötskadade delar på fasaden, liksom att ta en titt på en förmodligen tämligen murken syllstock (som omnämnts i ett tidigare inlägg). Vi har också tankar på att låta honom ta ned innertaken (tretex) i sovrummet och köket. Antagligen är det samma fina brädtak som i vardagsrummet, men jag är lite orolig för att mössen får det lättare att titta in, vintertid. Måste diskuteras ett varv till. Han tog också en titt på vinden - den står på tur, men kanske först nästa år. Vore väldigt trevligt med lite gästutrymme!
Vårsol i sovrummet, ännu så länge med tretextak.
A höll på med nyinköpet gersågen, och sågade till delarna till vårt mandomsprovsbygge - trädgårdsbänk efter förlaga med ritning. Kan bli spännande... Snickeri är inte vår starkaste sida.

Sädesärlan har kommit! Och i kökskomposten var där den svartaste mull! Egentligen inte så förvånande, men sist jag tittade, i höstas, var det fullt av synliga matrester. Naturen kan sin business.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar