måndag 18 april 2011

Tyck till

Som sagt, snickaren skall "klä in" den relativt nybyggda verandadelen, så att den "grundas" och inte ser så klen och påhängd ut. (Jämför med Jacob Hidemarks rekommendationer till Lotten i Gård och Torp nr 8, 2010). Vi tänker oss liggande panel. Snickaren frågade om vi ville ha den behandlad (tryckimpregnerad) eller inte. Inte, tänker jag - som ogillar det grönaktiga i tryckimpregnerat. Frågan är dock, tycker ni att panelen skall målas i samma färg som utbyggnaden, eller skall man tänka sig någon annan form av behandling? Skall panelbräderna ligga kloss an mot varandra, eller skall det vara mellanrum mellan bräderna för att få det mer luftigt? Jag har lite svårt att visualisera, så åsikter mottages tacksamt.
Till höger en stenmur, där ovanför gräsmatta; till vänster numera ett grönsaksland.

3 kommentarer:

 1. Hur ser grunden på stugan ut för övrigt?

  Tillbyggnaden blir "tyngre" om panelbrädorna ligger kloss an. Falurött sticker ut minst tror jag nog. Vad vill du själv att intrycket ska vara?
  En liten lucka kanske är bra för att komma in under - inspektion, förvaring...

  SvaraRadera
 2. Om du tittar på notatet från den 25 oktober så ser du. Stengrund, till viss del kalkmålad. Jag håller med om att kloss an kan bli för kompakt, det är ju en ganska rejäl bit som skall kläs in. Kanke bäst med lite mellanrum.

  SvaraRadera
 3. Finast hade nog varit murad grund. Man vill ju att grunden ska se riktigt "tung" ut. Men det kanske är orimligt mycket jobb med det?

  SvaraRadera