söndag 18 september 2011

Höstgärningar

Helgen var liksom inbäddad i ett ljummet grådis. Höstsysselsättningar företogs: trädgårdsmöbler ställdes in i ladan, alla innanfönster sattes på plats, musfällor placerades ut på vinden och den elektriska musskrämmaren sattes på vinterläge (starkare ljudsignaler), höstens första eldning i vedspisen genomfördes och blommor och buskar höstgödslades. A klippte gräsmattan för sista gången i år, bokstavligen eftersom drivremmen gick av.

Jag föll till föga och köpte en vingad benved som planterades. Den ros (Mme Boll) som flyttades för två veckor sedan, och som varit skruttig hela sommaren, har plötsligt massor av knoppar och ser ut att trivas alldeles ypperligt med tillvaron på den nya platsen. Kan ett byte av växtplats verkligen göra sådan skillnad efter bara några veckor?
Fullvuxen benved i höstskrud. Min är pyttig fortfarande.

2 kommentarer:

  1. Det var ett tag sedan jag läste din blogg men nu har jag gjort det igen och har en del kommentarer. Har också en vingad benved, som vägrar att bli högre än två decimeter. Har gett upp hoppet om denna växt. Kanske är det de två sista kalla vintrarna som är problemet, vad vet jag? /Ragge

    SvaraRadera
  2. Ska bli spännande och se om min tar sig!

    SvaraRadera