tisdag 6 september 2011

Wij trädgårdar

Jag har just läst en sån fin och trevlig bok, Wij trädgårdar - en vision i Ockelbo. Trädgårdsmästaren Lars Krantz, en av hjärnorna och visionärerna bakom idén om Wij trädgårdar skriver om hur trädgårdsdrömmar kan bli verklighet, många idéer, funderingar och träget arbete senare. Vackra tankar, vackra bilder.

Har ni besökt Wij trädgårdar? Det har inte jag, men det lockar! Framförallt blev jag nyfiken på delen Skogens trädgård. Lars skriver bl.a. om måbär, Ribes alpinum. Ni vet hur det är, först känner man inte till något, och efter att ha upptäckt det, hittar man det överallt. Så är det med måbär för mig. Jag hade aldrig hört talas om denna buske, men plötsligt läser jag om den överallt. Norrlands svar på buxbom. Härdig och lätt att formklippa. Verkar spännande. Kanske jag skall frisera fram ett måbärsklot på Torpet?

2 kommentarer:

  1. Jag har köpt en måbärsplanta som jag kanske ska förmera genom sticklingar. Så småningom har jag eventuellt en hel berså. Måbär grönskar fortast av alla buskar på våren och det är ju trevligt som bara den.

    Å du, ta en sväng förbi Wij trädgårdar nästa gång du reser norrut.

    SvaraRadera
  2. Wij är väl värd ett besök. Måbär växer vilt på vår tomt - mycket lik en vanlig vinbärsbuske. Som fristående buske är den helt ointressant men som häck kan den bli fin. Har också ett antal buxbomsplantor och någon gång i framtiden ska jag försöka göra en låg häck av dem. Har aldrig haft en klippt häck - bara friväxande. /Ragge

    SvaraRadera