söndag 4 mars 2012

Lovsång till spett

En fantastisk nära-våren-helg! Taket i sovrummet är grundat (även om jag är lite orolig för shellackeringen, tycker att det blev en väldigt tunn vätska. Låt den stå emot kvistfläckar!). Inomhus är det är skurat lite här och där med såpa, och på sydsidan i trädgården  har A och jag påbörjat bygget av ett litet stenparti. Tanken är att där skall växa någon form av stenpartiväxter... Lite oklart i mitt huvud hur det skall se ut ännu... men det var roligt att spetta upp stenar och (mindre roligt) att baxa dit dem (med hjälp av en lastpirra). Tänk vad lätt det går att få upp stora stenar ur marken med hjälp av spett! Och en pirra borde vara var mans egendom. Användbar till det mesta.

Dessvärre bestämde sig kameran för att lägga av.

6 kommentarer:

 1. Jag älskar sten! Ser verkligen fram emot när kameran funkar igen så man får spana in bygget.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Vad är en pirra? / Nyfiken torpare ; )

  SvaraRadera
 3. Pirra: Pirra, magasinkärra, dialektalt säckkärra[1], är en L-formad tvåhjulig kärra som man skjuter framför sig och använder att förflytta säckar med. Ursprungligt har säckkärran konstruerats och använts för att köra säckar med i till exempel kvarnar eller magasin samt mellan distributionsfordon, lager och butik. /Wikipedia :-)

  SvaraRadera
 4. Jag har en Canon EOS 40D som jag älskar, läs mer på http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=15314
  Nu har den några år på nacken och jag funderar så smått på att köpa upp mig till en ännu bättre. Vi får se! Objektiven är ju det viktigaste och mitt makro Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1 http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=8340 är underbart att fota med i trädgården. Som du märker är jag inte bara trädgårdsintresserad jag älskar att fota också.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Jag funderar på en Nikon D3100, eller en Canon EOS 550, men den senare är kanske lite för avancerad för mig. Jag är inte ute efter funktioner som seriebildstagning t.ex., men däremot ett bra makrobjektv.
  Dhttp://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=21018

  SvaraRadera
 6. Jag har en Nikon D80 sen ett halvår tillbaka, innan dess hade jag en Pentax K100D. Systemkameror är jätteroliga, jag tycker absolut att du ska köpa en . Beror lite på hur avancerade saker du vill kunna göra vilken du ska väla. Som nybörjarkamera för någon som mest vill få fina bilder men inte bryr sig om att kunna påverka så mycket själv är en Nikon D3100 fullt tillräcklig. Själv gillar jag Nikon och Pentax eftersom de märkena har funnits så länge och man kan köpa gamla objektiv billigt på ex Tradera.

  SvaraRadera