måndag 1 april 2013

Påskhelg

A, P och jag samt tre hundar och två marsvin knödde i Torpet nu under påsken. Riktigt soligt och fint, fast kallt på nätter och morgnar. Lite snö kvar på tomten och på skogsvägen, men när några röda pionknoppar dök upp under gamla höstlöv kändes det faktiskt riktigt vårlikt. Vi prövade vattnet från nya brunnen, men det båda smakade och luktade konstigt, lite plast och något mystiskt. Hoppas det försvinner med fler genomspolningar. Den lilla källan på tomten var till min förvåning nästan tom. Det har tydligen inte regnat på länge, men smältsnön då?
Vi kunde sitta ute på verandan, i sällskap med hundratals yrvakna flugor som dök upp från... var? Blåmesar och talgoxar slog sina lovar runt holkarna. Jag såg två tranor på en åker, men vi har ännu inte sett till "våra" tranor på myren. Jag klippte ned allt gammalt perennris och tog bort gamla löv ur rabatterna, men det var fortfarande tjäle i marken så något krafsande gick inte. A eldade i tunnan.


Observera att klockan är 8 på kvällen. Ljuset!


Ragge: varför sätter man upp massor av sådana här holkar på träden ut mot en åker? För att någon skall äta upp sorkar? Uggelholkar?

1 kommentar:

  1. Ser ut som en knip- eller skrakholk. Verkar för liten för kattuggla. /Ragge

    SvaraRadera