söndag 28 april 2013

Manisk trädgårdshelg

Välkommen vår!

24 cm cellulosafiber i taket ovanför sovrummet gör skillnad! Här väller det fram där det saknas en förslutande golvplanka.

Tibasten har precis börjat blomma. Förra året tror jag den var överblommad vid denna tidpunkten.

Min nya att-planera-trädgårdshörna.

Lyx! Inga fler dunkar.
I helgen var jag ensam och hade en maniska trädgårdshelg ackompanjerad av P1 - ingen att ta hänsyn till , ingen som ville ha mat, ingen som ville umgås. Alla småträden fick bortgrävt gräs i en större cirkel runt sig, så att de slipper konkurrera med gräsmattan och får kraft att växa sig större och starkare. Runt om träden öste jag på med kogödsel och sådde blodklöver. Buskar och rabatter fick också gödselgivor samt hönsgödsel. I det föredetta grönsakslandet sådde jag blodklöver, ringblomma och sömntuta. På den lilla ängen vid jordkällaren, där jag vill ha en mysig sittplats bland det lilla äppleträdet och det pyttelilla körsbärsträdet, satte jag en syren, Beauty of Moscow, en prakttry och en kameliaschersmin. Just nu det det ynkligt ut, men jag hoppas på framgång. En bit armeringsmatta längs med en kant skall bli en grön vägg med guldhumle på (om den är härdig nog). Gräset har precis börjat växa och vitsipporna har tittat fram. Påskliljorna har ännu inte slagit ut. Talgoxarna flög in och ut hur holkarna.

På vinden har det isolerats med cellulosafiber. Det gav omedelbar effekt på inomhustemperaturen där nere också. Jag kunde till och med skruva ned elementen. Bra! Nu ser det skräpigt ut där uppe, men det dröjer tills vecka 22 innan snickaren kommer och gör det helt färdigt. För övrigt upptäckte isoleringsmannen två gigantiska getingbon i den del av vinden som är ovanför sovrummet, men där det i vanliga fall är helt slutet (inget utrymme att vistas i). Jag måste kontakta någon firma för att ta väck dem innan snickaren kommer tillbaka och kompletteringstimrar in den bit som saknas i väggen dit in. Skulle vi få för oss att åtgärda taket vill snickaren inte ha getingbon att ta hänsyn till.

1 kommentar:

  1. Fjärilen på tibasten är en vinbärsfuks. /Ragge

    SvaraRadera