söndag 26 maj 2013

Om röj och svalor

Alla som har en naturtomt, vet hur mycket möda man får ägna åt att röja för att det inte skall slya och växa igen. Knipsa, klippa, rensa, röja. I helgen startade vi gräsklippare och slåtterbalk för första gången detta år. Trimmern kom till användning också och jag svor som vanligt över att batteriet inte håller mer än någon halvtimme, samt över att man måste hålla knappen intryckt hela tiden vilker resulterar i kramp i handen. Så opraktiskt!

Löjtnantshjärta blommade, körsbärsträdet var fullt av vita blommor och äppelträden hade lovande knoppar. Syrenerna är på väg att slå ut. Marsvinen betade i sin utebur. Hararna syntes inte alls till denna helg.

Jag är lite exalterad över vår nya granne: svalorna i ladan. Så vitt jag vet är de nykomlingar hos oss och i helgen beundrade vi deras flygkonster. I morse tog jag en skogspromenad vid 7-tiden. Vilket härligt tjatter i skogen! Fågelsången är nästintill bedövande på morgonen. Det blir extra påtagligt när man tar ut innanfönstrena.

Vi roade oss också med att köra byggskräp till tippen. Jag målade ett fönster. Imorgon kommer snickaren och gör klart (förhoppningsvis) på vinden.

1 kommentar:

  1. Härligt alltihopa även om trimmern är besvärlig:-)
    Svalor är underbara, likaså en naturtomt.
    Lev o må!

    SvaraRadera