söndag 12 maj 2013

Kristi himmelsfärd

4 lediga dagar, det kändes som en hel semester! Vårvärmen har gjort att det växer och grönskas. Löjtnantshjärtan är på väg att rulla ut sina hjärtsmycken, rabarbern har gått från maffig knopp till slanka stjälkar, pyttebär anas på röda vinbärsbusken...

Roligt är att det är extra många småfåglar på tomten i år. Sädesärlor, svartvita flugsnappare, bofinkar, koltrastar, talgoxar och blåmesar men också nya gulgröna bekantskaper som jag ännu inte vet namnet på. I helgen var också harens tid, fyra harar som flög runt i skogen dagarna i ända samt ytterligare harar på skogsvägarna. Vad an detta? En vacker råbock betade stilla på ängen bredvid huset i skymningen. Våra mer domesticerade vänner, marsvinen, premiärbetade på gräsmattan.

Jag satte upp ett armeringsnät med humle i den "nya hörnan", en fin rumsmarkering. Två kaprifoler flyttades också dit, utan något egentligt att klänga på - jag vill se om de kan hänga ut över stenmuren, eller kanske slingra sig upp på jordkällarens tak. En doftrips och en vit rosentry grävdes ned i brynbuskaget, och fick sällskap av en druvfläderkvist som sattes som stickling och en liten olvonplanta från skogen.

Löjtnantshjärta på väg att rulla upp huvudet.

Doftrips. Släkt med vinbär.

Svanhalsar. Rams.

Körsbärsblom.

1 kommentar:

  1. Mmm, ser ut att ha varit en god helg!!! Härligt ed spirande växter och VÅR.

    SvaraRadera