tisdag 5 juli 2011

Färgfråga

Taket i sovrummet, det nyinlagda, behöver målas. Ingenting jag ser fram emot direkt, med färska minnen av förra årets takmålning i hallen. Frågan är nu vilken färgsort som är bra. Jag drar mig för tre lager långsamtorkande linoljefärg. Vad tror ni om matt linoljefärg? Och finns det några bra knep vid takmålning? Jag såg en bild på en kvinna som målade tak, och noterade att hon hade en pensel med ganska korta borst. Kanske det är smart? Så att det inte rinner så mycket på den som målar, tänker jag. När vi målade den lilla verandan använde jag någon slags kvistlack som dock inte var så bra. Nu tänker jag pröva riktigt shellack, med flingor uppblötta i t-röd. Vad är bra proportioner på det månntro?

2 kommentarer:

 1. Det var många bra frågor. :) Berätta när du fått något svar, jag är också nyfiken.

  Kanske är äggoljetempera bra till tak?

  Trevlig sommar!
  Andrea

  SvaraRadera
 2. Jag har ingen erfarenhet av matt linoljefärg men jag gillar äggoljetemperan. Den ger en matt, fin yta. Den luktar i princip ingenting och är väldigt lättmålad. Ett stort plus är att färgen torkar fort, efter 12 timmar är den övermålningsbar. Nackdelen är att färgen är tunn, som filmjölk, så du kanske får färg på dig :)
  Men jag använde en rätt stor borste, med normallång borst. Jag tror inte det funkar så bra att måla äggoljetempera med kort borst.
  Lycka till!
  Stina

  SvaraRadera