söndag 3 juli 2011

Varmt och kvavt

Oj, vad det var varmt och kvavt i helgen. Trädgårdsarbete utomhus var nästan olidligt. Massvis med knott också. Tur att vi har vår skogssjö i närheten. Vattnet var varmt, brunt och lent.

Rosor och pioner blommar, potatisen likaså. En radda skördades - fina, tunnskaliga i alldeles lagom storlek. Stockrosen har inte slagit ut ännu, inte heller kaprifolen, även om blommorna anas. Stormhatten står hög och upprest och nickar med huvudet, utan att ha slagit ut ännu. Digitalis däremot, sjunger på sista versen. Aklejorna och löjtnantshjärtat har just dragit sin sista suck. Prästkrage och blåklocka vajar sirligt i vinden. Jag tiggde till mig praktlysing från en granne. Den skall få breda ut sig i skogskanten som en munter färgklick.

Köksdörren är målad i två lager - färgen vetegrå (Ottosson).

På vägen upp, i fredags, körde jag förbi Gammeltorpets antik, i skogen utanför Borås. Mest för nyfikenhetens skull, men också för att se om det fanns någon gammal utemöbelgrupp att köpa. Oj, vilket fint ställe. En gammal gård som blivit omsorgsfullt upprustad under de senast åren. Man hade även byggt till några mindre stugor, i gammal stil. Bland annat fanns ett nyinlagt gammalt golv med så breda tiljor att jag tappade andan.  Helt klart värt en omväg, framförallt för den som är ute efter vedspisar. Även möbler och fönster fanns att köpa.

2 kommentarer:

  1. Skoj! Jag har funderat på att åka förbi Gammeltorpet men inte kommit mig för ännu, det är ju ändå en liten omväg... Men om du säger att det är fint så ska jag absolut dit och kolla!

    Ottossons vetegråa färg är så himla fin, den skulle jag också vilja måla med någonstans.

    Och det där med knott är en olycka... Hos mig är det så mycket att jag inte kan vara ute efter att solen har försvunnit bakom berget på kvällen. Börjar fundera på att skaffa en sån där utrotningsmaskin även om det låter fruktansvärt... Säg gärna till mig om du kommer på något smart sätt att bekämpa knotten!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är en liten omväg men en trevlig utflykt. Han hade som sagt en del fönster, och brukade även ha vissa golv och tak. Kanske något för dig? Knotten ja, jag vet inte vad de har för funktion? Fågelföda? Hopplösa är de i alla fall. Som jag minns det var det dock inte så mycket knott förra sommaren. Kanske lugnar ner sig? /Sara

    SvaraRadera