onsdag 6 juli 2011

Semester

Jag tar semester nu. Byter ut västergötland mot södra norrlands kustland. Byter ut en skog mot en annan, varm sjö mot kallt hav, tunnbröd, sik, blåbärsris, spigg och ännu ljusare kvällar. Älgarna är desamma, ungefär. Björn lär skall finnas i norrland, som tur är inte vid Torpet. Skogskant byts mot öppen horisont.
Till Torpet planerar jag en portal. En båge som skall visa vägen ner till grönsakslandet, till det mer uppodlade. Jag funderar på klematis, kanske Paul Farges.
Foto: Hallbergs plantskola
Sedan en bekännelse: det lutar åt en hammock. Denna ganska fula trädgårdsmöbel... Men, vår tomt är så öppen, det är inte så mycket skugga varma dagar. Och vad är väl skönare än att sitta i en hammock och läsa?

2 kommentarer:

  1. Så skönt med semester!
    Och en hammock... Trevligt att alla inte går i varandras fotspår utan köper något annorlunda, något som var poppis förr. Självstädigt tänkande med vetskap om att det inte ligger i tiden just nu. När trädgården vuxxit upp kanske du har en berså - med eller utan hammock :-)
    Trevlig semester i norr!!!

    SvaraRadera
  2. Hej Viola! Menar du att hammock är otidsenligt? Jag trodde att det var var mans egendom? Ha en skön semester själv. Jag skall upp till dina breddgrader. /Sara

    SvaraRadera