söndag 8 januari 2012

Trettonhelgen

I helgen beskådade jag Ätran, som verkligen har svämmat över sina bredder. Fält var översvämmade, vissa hus och trädgårdar låg under vatten. Var kommer allt vatten att ta vägen? Hur påverkar det jordbruket i vår?

Under en skogspromenad träffade vi på vildsvinsjägare igen. Den fina jakthunden, en östsibirisk laika, hade många blessyrer från närgångna vildsvin, bl.a. en titanplatta inopererad i höften. Jägaren visade oss hur han kan följa sin hund med GPS, något som tydligen verkligen har förändrat jakten. Här kan man läsa lite mer om detta: http://www.jaktojagare.se/genom-kikarsiktet/gps-pejlen-har-forandrat-jakten.Vi hittade både kantareller och trattkantareller i skogen! Ur led är tiden...

Vi roade oss med att gräva ut lite vid ladan, där marknivån höjts genom åren och jorden låg an mot fasaden. Med spett lyckades vi baxa upp en stor sten som irriterande legat i vägen för en dörr. Det verkade som om det myckna regnandet gjort många dörrar skeva. Får se om det rätar ut sig fram mot vårkanten. Eftersom det inte var någon tjäle grävde jag ett planteringshål för en framtida rhododendron i skogsbrynet. Platsen är väl vald: surjord (ljung och blåbärsris) och högt grundvatten vad det verkar. Hoppas den kommer att trivas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar