torsdag 19 augusti 2010

Vinter och vår


Vår första vinter med torpet var kall och snörik. Eftersom vi ännu inte hade någon el sov vi inte över förrän på vårkanten.

Så kom ljuset!

Och våren.

Äntligen!

4 kommentarer:

 1. Hej Sara!

  Oj va roligt att du hittade mig! Våra torp är ju nästan likadana och ligger alltså nära varandra. Var ligger erat lite mer exakt? Och var ligger Hajoms Antik? Låter intressant... Så du bor i Stockholm och har detta som sommartorp? Jag tror att våra torp är likadana i grunden fast du har två tillbyggnader på ditt. Fast ditt är ju i mycket bättre skick förstås...

  Hälsningar Lotten på "Litettorp"

  SvaraRadera
 2. Hej! Nej, vi bor i Göteborg och är på vårt torp på helger (och somrar naturligtvis). Torpet ligger åt Östra Frölunda till, ca. 4 mil öster om dig. Det är faktiskt bara en tillbyggnad på det, verandan. Det andra lägre delen (sluttande taket) är originalbyggt så. Roligt att läsa din blogg! Skall bli spännande att följa ditt arbete. Jag är också fascinerad av timmerarbete. Modigt av dig att ta dig för det! Och vilken fin utsikt du har över sjön! Jag tror att jag vimsade till det i min kommentar till dig - jag menade Hjorttorps Antik. Har du vägarna förbi där kanske du kan köpa en fin lite kommod med marmorskiva som han i sin tur köpt från oss när vi rensade på vind och i lada. /Sara

  SvaraRadera
 3. Jasså minsann! Så ni är också Göteborgare dessutom. Ja, det lät ju lite långt att åka ända från Stockholm : )
  Intressant det där med tillbyggnaderna... jag har ju också en som jag kallar tillbyggnad på samma ställe som den låga delen med snedtak hos er. Men den kanske är orginalbyggd om eran är det? Spännande! Jag kanske får komma och hälsa på er nån gång och studera erat hus? Jag har blivit helt besatt av de där gamla stugorna : ) En kommod med marmorskiva har jag redan! den fanns i torpet när jag köpte det. Väldigt fint är det, jag håller med dig.
  Min utsikt är gudomlig, det var egentligen den jag köpte snarare än huset som ju är väldigt skruttigt... Fast, det är ju det jag ska ändra på!

  SvaraRadera
 4. Den är absolut originalbyggd. Vi bytte innertaket i vintras, och då såg man ju hela den bärande konstruktionen. De två små fönstrena är också urgamla. Det var ju vanligt med kallfarstu förr. Själva ytterdörren är ganska tunn, medan dörren från farstun till köket är jättetjock och gedigen. Du får absolut komma och hälsa på och inspektera någon gång.

  SvaraRadera