söndag 13 februari 2011

Fågelliv

Vi har ett litet körsbärsträd som förmodligen bara är några år gammalt. Det är lite misskött och behöver beskäras. Körsbärsträd beskärs med fördel i slutet av sommaren, men eftersom det då är löv på kan det vara lite svårt att se hur man vill skära. Jag kom på en i mitt tycke smart idé, och band snören runt de grenar som skall bort. Vi får se om det underlättar sedan.I helgen lade jag märke till årtalet på kistan i sovrummet - 1826. Den uppmärksamme läsaren minns kanske att de stolar jag skrapat rena under vintern också är daterade 1826. Intressant, kanske var det ett möblemang några fick i giftaspresent?

I helgen fick vi också svar på vad detta är för något:

En mystisk bur som sitter uppriggad i skogen nära torpet. För flera år sedan var det tydligen några djurrättsaktivister som släppt ut minkar från en minkfarm flera mil bort. Skogsägarna i närheten fick då sådana här fällor att sätta upp i skogarna. Och den är visst kvar än.

Helgens sol verkade ha väckt småfåglarna till liv igen. Massvis av talgoxar flög runt och kvittrade och sjöng. En ny liten fågel dök också upp, gråbrun med svart hätta. Ännu oidentifierad. Igårkväll var det ljuvligt månsken och en kattugglas hoande ljöd i natten - magiskt.

3 kommentarer:

  1. Vilken vackert målad kista! Kanske nått som jag kan inspireras av när jag ska måla om min... Den hade tusen lager färg som snart är borta. :)

    SvaraRadera
  2. Jag har närbild, om ni vill se bättre vid tillfälle. Det fina är liksom att färgen är så uttunnad/blekt.

    SvaraRadera