söndag 20 februari 2011

Utomhushelg

Märkte ni månskenet i helgen??!! Otroligt, spöklikt vackert! -15 grader på morgonen, därefter bara -4 och strålande sol. Tycker nog att snötäcket sjunkit undan lite denna helg. Vi ägnade oss åt utomhusaktiviteter: nedfallna-grenar-städning, vedsågning, hemtransportering av stockar, röjning i ladan och sådant. Vi hann också sitta lite inne på verandan, i solvärmen. Äntligen lite vårkänslor!


Ser ni marken! Inte snö utan barmark!

Ladan består av fem utrymmen. Ett är för trädgårdsredskap och målarburkar, ett annat för förvaring av trädgårdsmöbler, ett tredje ett stort förvaringsutrymme, ett fjärde skall bli snickarbod och det femte är vedboden. Erfarenhet inför nästa vinter: ställ inte in solstolar med dynor i lada - mössen går bärsärkagång.
Talgoxarna hade sällskap av några blåmesar denna helg. En hackspett var ihärdig hela helgen och en ekorre tillbringade både lördagen och söndagen i samma lönn med att äta på något.

Inomhus fixade jag lite i "köket": nya förhängen och ny vaxduk. Jag gillar vårt lilla spartanska köksutrymme, och den nya spisen är helt klart rejält underlättande jämfört med en evighetsseg kokplatta.


Som tur var råkade vi ha en hyrbil med dubbdäck denna helg - skogvägen är ganska så istäckt. Övriga vägar var dock helt torra och snöfria. Det känns som en lyx att kunna dra på och klara resan på 1.15 h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar