måndag 9 maj 2011

Fasad, älg och okänd buske

Vi har påbörjat ommålning av huset. Ena halvan av fasaden är nu Falu ljus, den andra mörk. Det blir väldigt fint med den ljusare nyansen, och den täcker bra på det gamla.
Dörren väntar på slutstrykning:
En efterlängtad utediskbänk förgyller diskandet:

I trädgården verkar Norrlandsschersminen (nyplanterad) ha tagit skada av förra veckans frostknäppar. Den slokar betänkligt. Kanske att jag måste trotsa plantskoleförbudet och köpa en ny? De tre rosor planterades efter konstens alla regler, och botten på källan kommer allt närmare... Ge oss lite regn, tack!

Vid frukosten fick vi celebert besök:

Och så undrar jag om någon kan identifiera följande buske:
Den har något litet blomster/fröställningsaktigt förutom bladen.
Det kan vara ett lövträd som ynglat av sig, eller är det värt att spara?

4 kommentarer:

 1. Hos dej händer det saker!
  Gillar verkligen utediskplatsen och den ljusröda färgen.

  Först trodde jag busken var en flöder men så klickar jag på ilden och får den förstodad och tror då att det är sälg genom att se blommorna. Början tll en enegiskog kanske? ;-)

  SvaraRadera
 2. Åh - sälg! Ja, när jag googlar på sälg verkar det stämma. Då ryker den, dessvärre. Tack för artbestämningen!

  SvaraRadera
 3. Ja vilken snygg diskbänk! Har du snickrat den?

  SvaraRadera
 4. Nej, jag gjorde ritningen och en gubbe snickrade den. Tyvärr klantade han sig lite - jag ville att den skulle vila på förlängningen av de snedställda benen, mot väggen, men nu gjorde han benen lite för korta och satte istället upp två små järn/pinnar/hållare i muren som benen vilar mot. (Det sitter en utskjutande vattbräda (?) precis mellan stenen och fasaden, en halvmeter upp, så benen ligger inte kloss an.)Vitsen är att man kan fälla ned skivan, så att den hänger rakt ned, t.ex. vid regn och på vintern. Den är egentligen lätt att snickra själv.

  SvaraRadera