söndag 15 maj 2011

Hurra för regn!

Ett trevligt tak i sovrummet väntade på oss vid ankomst:
Det är faktiskt en helt annan rumskänsla med "riktigt" tak, snarare än tretex.

Några nya rosor planterades i den del av tomten som kommit att bli min favorit:
Skillnaden mellan Falu ljus, på den nybyggda underdelen, och den gamla rosaröda färgen.
Här var tidigare ett ganska bortglömt hörn av tomten, lite på baksidan av huset.  Det är söderläge och således det bästa odlingsläget. Kanske också att stenmuren gör att det känns ombonat och trevligt. Syrenbersån grönskar ovanpå muren. Tanken är att detta skall bli blomsterhörnan. Förgätmigej blommar fint, gullviva och prästkrage samt diverse andra sommarblommor är inplanterade. Kaprifol är på väg upp längs spaljén. Min senaste idé är att några rosenbuskar skall skärma av ytterligare ut mot hygget. Det är i dagsläget jordhögarna på bilden ovan. En armé av hallonskott hotar att invadera, och vi knipsar frekvent. Med tanke på den strida ström av sorkar som for fram och tillbaka vid landet, är väl frågan hur länge rosorna får stå. Och om det kommer finnas något grönsaksaktigt att skörda för oss. Ytterligare ett potentiellt planthot, älgkon från förra helgen, strosade runt på hygget vid frukosttid även denna söndag. Äter älgar rosknoppar?

Målningen av fasaden fortgick. Det är tacksamt att arbeta med Falufärg.
Lägg till bildtext
Ett litet oansenligt (frukt)träd blommade plötsligt vackert. Är det äpple?
Vi hade inte riktigt noterat trädet förrän i vintras. Det är lite snett. Frågan är om man kan försöka rätta upp det nu? Trädet är fortfarande litet, jag tippar på kanske fem år?

Och så regnade det, ganska rejält. Bra för grödorna. Och mysigt med smatter på plåttaket. Och förresten, göken gal!

8 kommentarer:

 1. Verkar ju hur mysigt som helst på denna baksida. Vet inte vad era skogsdjur tycker, men hos oss på landet får det mesta vara ifred (utom på vintern då födan tryter o då är det mest gnagande rådjur). Annars har vi mer bekymmer med dem i stan där de tror de tagit över helt. Där har vi snigeläcklen också.

  Visst är det ett äppelträd! Vad spännande. Gör det ngt att det är lite snett - det brukar äppelträd vara.

  SvaraRadera
 2. Nej, du har rätt! Det gör egentligen ingenting. Det är bara jag som gillar att åtgärda ;-)

  SvaraRadera
 3. Åh va mysigt ni verkar ha det! Älskar tapeterna och sängarna i sovrummet! Kul när det kommer in lite färg!

  Mvh

  Erika

  SvaraRadera
 4. Hej!


  Tack för en väldigt bra blogg!
  Ert ställe är så himla fint, och precis som jag skrev till Lotten på Litet torp häromdagen så kommer jag ihåg när det låg på Hemnet. Jag sparade t o m ned lite bilder som inspiration som jag fortfarande har kvar. Både sovrummet och dasset är en fantastisk förebild där vi kanske hamnar en dag. Får se. Det är ju tusen andra projekt som man också vill hinna med som du vet. Köket, borrat brunn och mura om skorstenen är de stora grejerna vi hunnit med hittills.
  Nu har jag lagt upp en bildblogg (lättare att hinna med när man har två små barn också) där man kan följa oss. Kul om du vill titta in!

  Tack och hej!

  Lisa

  http://detvitatorpet.tumblr.com/

  SvaraRadera
 5. Hej Lisa! Jag vet precis var ni bor - känner Anna K nämligen. Ni har ett jättefint hus! Lustigt att du sett vår stuga på nätet!

  SvaraRadera
 6. Lisa: man kunde inte lämna någon kommentar hos dig.. Ville gärna skriva att jag alltså gått förbi ert torp, och att jag minns att jag tyckte det var charmigt. Kände sedan igen det i Gård och Torp för ett tag sedan, och var då tvungen att kolla med Anna om det inte var stället bredvid hennes - och det var det ju :-)

  SvaraRadera
 7. Erika: trevligt att du tar hand om din farfars gamla ställe. Det måste kännas lite extra.

  SvaraRadera
 8. Hej Sara!
  Vad kul att du är kompis med Anna. Hon berättade att en vän sett vårt torp i tidningen. Världen är verkligen extremt liten!! Vart är det ert ställe ligger, kommer inte ihåg det trots att jag såg det på Hemnet hi hi.

  Ja det är verkligen charmigt men mycket som ska fixas såklart. Jag är väldigt sugen på att fixa alla ytskikt inomhus, som ju verkar vara väldigt fina hos er t ex. Men min sambo hänger mest i trädgårdslandet och allt får ha sin tid.

  Jag trodde att det skulle funka att kommentera nu men jag ska kolla det igen. Tack för att du sa det.

  Hej så länge!

  Lisa

  SvaraRadera