torsdag 2 september 2010

Igår var vi på Nääs och förkovrade oss bland färger och penslar och annat roligt och nödvändigt. Jag fick rekommendationen att köpa emulsionsfärg till väggen bakom kaminen. Skall bli kul att måla med den, har inte prövat denna färgtyp innan. Jag köpte linoljefärg också, engelsk röd till en stol, och grön umbra. Jag såg nämligen en bild en gång, i boken "Vi rustade ett torp" (tror jag att den heter, av Arne Larsson?),
på hur han hade målat sina trösklar i obruten grön umbra. Jättefint tycker jag! Skulle gärna vilja pröva på torpet, men de enda höga trösklar vi har vetter mot ett ganska mörkbrunt golv, så jag tror inte att kontrasten skulle bli lika fin som mot ett ljust golv. Jag får fundera lite till. Funderar också på vilken färg dörren mellan hallen och köket skall ha. Kanske en något svagare ockragul?

I dagsläget är den målad med en högblank vit färg. I ett nummer av Lantliv i vintras var det ett reportage från Växbo Lin. Familjen hade en jättefin hallonröd färg på en av sina dörrar. Det hade också varit vackert, men den dörren kontrasterade mot mörka timmerväggar. Rött mot vitt kanske blir lite väl magstarkt?

1 kommentar:

  1. Rött mot vitt är nog det finaste jag vet! : )

    Tack för inbjudan på söndag. Jag vill gärna komma och hälsa på dig på ditt torp. Jag hade tänkt att åka ensam till mitt torp över dan på söndag så det passar ju rätt bra. Det enda är att jag antagligen är helt slut då för jag har haft VÄLDIGT mycket att göra den senaste veckan. Bla håller jag på och flyttar... Kan vi hålla det lite öppet kanske? Så kommer jag om jag inte är allt för trött.
    Min mailadress är lotten_a@hotmail.com

    SvaraRadera