söndag 14 november 2010

Gräva

På vägen till torpet stannade vi till på Rångedala plantskola och köpte två krusbärsbuskar (Hinnonmäki, röd), en pion (Alexander Fleming) samt en vildkaprifol (Lonicera periclymenum). Helgen innebar grävning.
Två spretiga små krusbärsbuskar.
En pion från ovan. Helt nedklippt, men titta på de små rosa knopparna!

Komposten flyttades från ett fack till ett annat. Hoppas grävningen sätter sprätt på nedbytningen.

 Projekt gräva ut vid grunden påbörjades också.
Före-gräsnivån naggar på kanten.
Efter-1 dm jord är bortgrävd.


Frågan är vad vi gör med det utgrävda lilla området nu. Hur får vi marken att hålla sig på den nivån? Jag kunde kika in med en ficklampa och se att syllstocken (eller snarare syllplankan) var lite rutten just där marknivån varit hög. Såg också att huset vilar på torpargrund, inte mullbänk. Frågan är vad man gör med det som är ruttet?

Det lilla körsbärsträdet, som nyligen slapp det gråa spiralplastskyddet som satt alldeles för hårt åt, fick en luftigare vinterskrud. Får se om hararna låter det vara. Och få se om det blivit för rötskadat under det gråa skyddet, eller om det går att rädda.Vi fick en pratstund med getens ägarinna också. Hon berättade att getter bara toppar gräset. Får däremot, mumsar i sig det mesta.


1 kommentar:

  1. Kul att du tycker om Odensvi som du förstår är vi lite besatta av huset.Vi kände redan från början att detta är ett hus att trivas i. Kul att hitta din blogg och få följa dina tankar. Stillhet och torpliv är magiskt.

    SvaraRadera