måndag 1 november 2010

Osorterade tankar om getter

Jag fick en idé om att be att få låna in en get nästa sommar, så att den kunde beta av ängen som vi tänkt slåttra för att öka blomstringen. Geten kunde få vara tjudrad vid ett långt rep (äter getter rep?) och gå runt och mumsa i sig allt högt gräs. Men sedan tänkte jag att geten förmodligen äter de eventuella blommor som trotsar det höga gräset, och därmed minskar chansen till fröning (nytt verb).  Jag vet inte om geten skulle hjälpa eller stjälpa.

Vad tror ni, bra eller dålig idé?

4 kommentarer:

 1. Det låter ensamt för den stackars geten. Jag röstar emot!

  SvaraRadera
 2. Ja det låter lite ensamt för geten. Och djur får man inte ha tjudrade enligt Jordbruksverket. De ska gå i hägn. Men annars är idén bra om geten/getterna har människosällskap också och inte blir lämnade ensamma en längre tid. De behöver färskt vatten. Växterna tror jag inte alls du behöver oroa dig för.

  SvaraRadera
 3. Menar ni att geten behöver getsällskap? För jag hade faktiskt en bild av att geten var ganska solitär av sig. Människosällskap däremot, det förstår jag. Vi har en get i grannskapet, den är varken tjudrad eller hägnad utan vandrar runt i den lilla byn. Jag hade tänkt att den kanske ville vandra upp och beta av lite.

  SvaraRadera
 4. http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/farochgetter/skotsel.4.4b00b7db11efe58e66b8000533.html

  SvaraRadera