söndag 28 november 2010

Vintervitt

Termometern visade på -5 grader inomhus när vi kom ut i fredagskväll. Brr... Tur att kaminen värmer upp åtminstone ett rum relativt fort. Nästa helg skall vi hämta de nya innanfönstrena till köket och lilla farstun. Kanske att det kan höja upp temperaturen något? Snickaren som skulle komma och titta lät hälsa att det var för mycket snö, han kommer till våren, eller om det skulle töa. Och det hade han rätt i. Vitt och vintervackert var det verkligen.


 I kallfarstun var det ett imponerande istäcke på fönstrena:


Helgens skogspromenad bjöd på en tjusig tjäder som flög upp från en gran.  Roligt med vintern, att man kan se spår efter alla djur. Älgar hade pulsat runt på tomten, och vildsvin hade spatserat runt på grannens tomt. En räv hade gått framför mig i skogen.
Djurens spår, och mina.
Helgens bakslag var att den spis vi köpte och fraktade till stugan visade sig vara på 240V istället för på de 400V som krävs. Suck, blir till att göra om och göra rätt.

1 kommentar:

  1. Å, vad jag är glad att det finns fler som gläds över snön. Kall men vacker. Lycka till med innanfönstren, jag tror absolut att det blir lättare att värma upp och behålla värmen i köket med dem och tätnngslister samt fönsterremsor av papper.
    Tack för en fin beskrivning av naturens under!

    SvaraRadera